SPAGHETTI AGLIO E OLIO – SPAGHETTI WITH GARLIC AND OLIVE OIL

SPAGHETTI

WITH

GARLIC AND OLIVE OIL

oil-2

 

Ingredients (for 4 servings)

Ingredienti (per 4 persone)

1 lb spaghetti

400 gr di spaghetti

1/2 cup extra-virgin olive oil, plus more for finishing

olio extravergine d'oliva q. b.

1 teaspoon crushed red pepper flakes

1 peperoncino sbriciolato

2 cloves garlic, thinly sliced

2 spicchi d'aglio

1/2 cup rough-chopped fresh parsle

1/2 mazzo di prezzemolo spezzettato

Salt

Sale

Method:

img_2660

 

 

 

Bring a large pot of salted water to a boil, add the pasta, the salt and cook.

Mettete sul fuoco una pentola con dell'acqua, quando giunge a bollore versateci gli spaghetti, il sale e lasciate cuocere la pasta fin quando non sarà al dente.

 

 

 

 

aglioMeanwhile, heat the olive oil in a large saute pan over medium heat. Add the red pepper flakes and garlic and cook until just beginning to turn golden brown, then add the parsley.

In una padella versate l'olio, il peperoncino sminuzzato e l'aglio. lasciateli cuocere a fuoco vivace fin quanto l'aglio si indorerà. A questo punto toglietela dal fuoco e aggiungete il prezzemolo tagliuzzato.

 

 

 

 

spaghetti-aglio-olio-e-peperoncinoAdd a ladle of the pasta water to stop the cooking process and allow the flavors to combine. Transfer to a large serving dish. Drizzle with more olive oil and serve.

Versateci la pasta cotta al dente e saltatela sul fuoco per qualche minuto. poi trasferitela in un piatto , aggiungete un filo d'olio e servitela.