AMEDEO’S VEAL ROLLS – INVOLTINI DI AMEDEO

 AMEDEO’S VEAL ROLLS  - INVOLTINI OF AMEDEO

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Here’s another one of Amedeo’s recipes:

Ecco un’altra ricetta di Amedeo:

 

 

INGREDIENTS / INGREDIENTI

4 SERVINGS / 4 PERSONE

8 veal scaloppine

8 fettine di carne di vitello

8 slices of prosciutto

8 fette di prosciutto crudo

8 slices of cheese

8 fette di formaggio

2 eggs

2 uova

8 Tbsp extra virgin olive oil

olio d’oliva q.b.

4 Tbsp milk

4 cucchiai di latte

salt

sale

pepper

pepe

 

PREPARATION / PREPARAZIONE

 

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In a mixing bowl, whisk together eggs, milk, salt and pepper 

In una ciotola mescolate le uova con il latte e un pizzico di sale e pepe

 

 

 

 

 

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Pour into a pan 2 Tbsp of oil and egg mixture. Cook the frittata for 3-4 minutes.

Versare in una padella 2 cucchiai di olio , scaldare e aggiungere le uova . Cuocere per tre o quattro minuti le frittatine.

 

 

 

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Lay a piece of frittata on top of a slice of veal, followed by a slice of prosciutto, and a slice of cheese.

Prendere una fetta di carne e adagiarvi sopra una fetta di frittata, poi una di prosciutto e infine una fetta di formaggio.

 

 

 

 

 

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Then roll it up, starting from the non-folded in end, tucking in the parts and wrapping it tightly.

To secure the rolls, you can use toothpicks or, like I did here, wrap them “gift package” style with some string.  Just remember to remove the string or toothpicks before serving!

Arrotolateli e sigillateli con degli stuzzicanti o con del filo da cucina (ricordandovi di rimuoverlo dopo prima di servirli in tavola)

 

 

 

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Heat the olive oil in a  pan over medium-high heat.  Add the rolls. Generously brown the veal on all sides. 

 Versate dell’olio in una pentola  a fuoco medio alto. Aggiungete gli involtini e fateli dorare bene da tutti i lati.

 

 

 

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Transfer the rolls to a plate and cut into slices.

Quando saranno cotti al punto giusto tagliateli a fettine e serviteli in tavola.